Kalinka 40 jaar

Première jubileumvoorstelling t.g.v. 40 jaar Kalinka

Het jubileum

Al sinds 1968 maakt het Russisch-Oekraïens Zang- en Dansensemble Kalinka menigeen enthousiast met de vertolking van folkloristische muziek, zang en dans uit Rusland, Oekraïne en Wit-Rusland. Het gebruik van traditionele instrumenten zoals de domra, balalaika en bajaan zorgen voor een unieke klankkleur die deze muziek eigen is. In november 2008 bestond Kalinka 40 jaar.

Dit werd o.m. gevierd met een groots opgezette jubileumshow waarvan de première plaats vond in april 2009 in het Theater Zuidplein te Rotterdam.
Kalinka presenteerde de derde theatershow die verhaalt over zijn geschiedenis. Met nieuwe dansen, muziek en kostuums, naast nieuwe arrangementen van toppers uit hun repertoire zal Kalinka zijn succesrijke reeks theatershows voortzetten.

Voorstelling Kalinka

Ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan brengen we een nieuwe show met nieuwe dansen, nieuwe muziek, nieuwe kostuums en nieuwe bewerkingen van hoogtepunten uit onze geschiedenis.

Uit onze 40-jarige geschiedenis hebben we telkens een keuze gemaakt van liedjes die in de verschillende periodes tot het vaste repertoire behoorden; eigenlijk zouden we wel 2 shows kunnen vullen. In deze dynamische show zal nog meer het accent worden gelegd op een samengaan van koor, orkest en dansgroep. Tezamen met de fraaie decors, de kleurrijke kostuums en de prachtklanken van de muziek, zal het een wervelend spektakel worden, uniek in de geschiedenis van Kalinka.

We nemen u mee naar de woelige ontstaansgeschiedenis van Kalinka. Van daaruit komen we in een Kozakkennederzetting. We volgen een van de Kozakken in zijn droom naar de regio Tuva in Siberië. Hij komt daar van een koude kermis thuis en ontwaakt tenslotte in een feestelijke Oekraïense omgeving.


 


Ondersteuners van de show "Kalinka (40 jaar)"

 

VSBfonds - Fonds voor maatschappelijke initiatieven in Nederland

VSBfonds - Fonds voor maatschappelijke initiatieven
in Nederland, www.vsbfonds.nl

Stichting Elise Mathilde Fonds

Stichting Elise Mathilde Fonds
www.elisemathilde.nl

Stichting Bevordering van Volkskracht

Stichting Bevordering van Volkskracht
www.volkskracht.nl

Erasmusstichting – Rotterdam

Prins Bernhard Cultuurfonds

Prins Bernhard Cultuurfonds, www.prinsbernhardcultuurfonds.nl

Fonds voor cultuurparticipatie

www.minocw.nl/fondsvoorcultuurparticipatie

Shell – Social Investments

Shell Nederland B.V., Corporate Affairs – Social Investments
www.shell.nl/views/social_investment.html

Brasserie MonAmi - Rotterdam

Brasserie MonAmi - Rotterdam, mon-ami.info