Theatervoorstelling 'De Bruiloft'

Kalinka presenteert 'De Bruiloft'


Groot succes premières De Bruiloft

'De beste show die Kalinka ooit heeft gegeven...'. 'Drie optredens voor een enthousiast publiek dat genoot van een voorstelling vol traditionele muziek en zang, wervelende dans en prachtige kostuums.'

Deze en meer hartverwarmende reacties werden Kalinka's deel na de succesvolle première en de twee daarop volgende voorstellingen van Kalinka's nieuwe show "De Bruiloft" in het Isala theater te Capelle a/d IJssel in november 2006. "Menigeen kon tijdens de scène van de huwelijksvoorbereiding de ogen niet droog houden." vertelde Gregori Sarolea, voormalig dirigent van Kalinka.

Een show vol kleur, muziek en beweging

Kalinka presenteert 'De Bruiloft'

Iedereen was het er over eens; met deze show laat Kalinka zien wat ze nu in huis heeft. Een orkest dat grote hoogte weet te bereiken onder de bezielende leiding van Irina Gorvanko. Een dansgroep die met jong elan maar volgens Russisch-Oekraïense traditie samen met solisten en koor een door Natalia Toptchi een bijzonder knap gechoreografeerde show neerzet. In samenspel voeren de zangers en orkest en zangers het publiek in de zaal mee in vreugde en ontroering, bijvoorbeeld met het inzegeningslied 'Polozjil'.

Na afloop van de voorstelling liet menigeen weten ogen en oren te kort te komen om alles in één keer te beleven en zeker nog een keer terug te komen. Kalinka hoopt ook u te verwelkomen met haar show "De Bruiloft", een show vol kleur, muziek en dans, voor jong en oud die kennis wil maken met het traditionele verleden dat Kalinka met veel gevoel vertolkt in het moderne heden. Na afloop van de voorstelling hopen wij u in de foyer te mogen ontmoeten!


Het verhaal

“De Bruiloft” brengt een van de belangrijkste gebeurtenissen uit het leven van een mens in beeld; Kalinka doet dat in de vorm van folkloristisch totaaltheater.

We beleven de kennismaking van Stepan en Mariushka, we zien en horen hoe de jongeman het meisje het hof maakt en haar een aanzoek doet. De ouders van de bruidegom vragen met behulp van een koppelaarster om de hand van het meisje. We zien de voorbereidingen van het huwelijk, we zijn bij de huwelijksvoltrekking en het feest in de tuin met de vele bruiloftsgasten.

Kalinka presenteert 'De Bruiloft' Dit is de verhaallijn van de voorstelling. Vooral in de Oost-Europese folklore is de bruiloft een groots spektakel dat verschillende dagen duurt. Familie, vriendinnen, vrienden en buren spelen daarin een belangrijke rol en ook de zigeuners zijn daarbij nadrukkelijk aanwezig. Een bruiloft kan niet zonder feestmaal en daarom zal de gedekte tafel in de show een grote plek innemen.

Kalinka

Al sinds 1968 maakt het Russisch-Oekraïens Zang- en Dansensemble Kalinka menigeen enthousiast met de vertolking van folkloristische muziek, zang en dans uit Rusland, Oekraïne en Wit-Rusland. Het gebruik van traditionele instrumenten zoals de domra, balalaika en bajaan zorgen voor een unieke klankkleur die deze muziek eigen is. In totaliteit streeft Kalinka naar een zo hoog mogelijk niveau.

Kalinka vindt het belangrijk dat deze traditionele muziekcultuur in onze veranderende samenleving bekend en bewaard blijft. Kwaliteit en originaliteit, vertaald in moderne arrangementen en choreografieën moet deze vorm van 'folkloristisch totaaltheater' meer bekendheid geven bij een breed publiek.

 


Kalinka's ondersteuners van de show "De Bruiloft"

 

VSBfonds - Fonds voor maatschappelijke initiatieven in Nederland

VSBfonds - Fonds voor maatschappelijke initiatieven in Nederland, www.vsbfonds.nl

Stichting Elise Mathilde Fonds

Stichting Elise Mathilde Fonds, www.elisemathilde.nl

Stichting Bevordering van Volkskracht

Stichting Bevordering van Volkskracht, www.volkskracht.nl

Stichting Bevordering van Volkskracht

Gemeente Rotterdam
Dienst Kunst en Cultuur,
www.dkc.rotterdam.nl