Merchandise

JUBILEUMACTIE

In het kader van ons 40 jarig jubileum, bieden wij CD’s, DVD’s en het boek 35 jaar Kalinka extra voordelig aan!

Producten

 • Video (VHS) of DVD van de “De Bruiloft”

  € 10,00 (inclusief verzendkosten) o.v.v. Video of DVD “De Bruiloft”.
  Aan de kraam of afgehaald € 7,95

 • CD - Met Hart en Ziel

  € 10,00 (inclusief verzendkosten) o.v.v. "CD Met Hart en Ziel".
  Aan de kraam of afgehaald € 7,95

 • Gedenkboek 35 jaar Kalinka - Uit heimwee geboren

  € 10,00 (inclusief verzendkosten) o.v.v. "Gedenkboek".
  Aan de kraam of afgehaald € 6,95

Kalinka's promotiekraam Bestel door de betaling met de vermelding over te maken naar "NL13 INGB 0003 3094 26" tnv Penningmeester Kalinka, te Rotterdam. Stuur ons a.u.b. ook een email met uw bestelling, naam en adres ter bevestiging naar secretaris@kalinka.nu. Uw bestelling zal na ontvangst van uw betaling bij u thuis worden bezorgd.

Kalinka's promotiekraam

Waar mogelijk stelt Kalinka haar promotiekraam op. Uiteraard bij onze optredens, maar ook geregeld op beurzen of markten. In onze kraam kan men CD's, DVD's en boeken aanschaffen, maar ook kan men kleine souvenirs, zoals matroshka´s, kopen die wij uit Rusland en Oekraďne hebben meegebracht. Kalinka's promotiekraam wordt bemand door de onvolprezen hulptroepen van Kalinka. Zij treden niet mee op maar verzorgen het gebeuren rondom onze optredens.

CD - Met Hart en Ziel

Kalinka is ook thuis te beluisteren dankzij onze CD Met Hart en Ziel. Deze CD is door Syncoop opgenomen te Rotterdam-Overschie in februari 2002.

Kalinka's CD - Met hart en ziel
 1. Koroboeshka
 2. Iwoeshka
 3. Oetjos
 4. Nese Halja wodoe
 5. Jamtschik
 6. Oj tsjorna
 7. Oj tsi to kin stoit
 8. Rewe ta stohne
 9. Waren'ka
 10. Orenboergski platok
 11. Wo pole
 12. Ziedi ta ziedi
 13. Haj zelenenki
 14. Baikal
 15. Oj pri loeshke
 16. Stepom
 17. Jichali kozaki
 18. Wdol' po piterskoj
 19. Belolitsa
 20. Oe nashej Kati

 

Gedenkboek 35 jaar Kalinka - Uit heimwee geboren

Gedenkboek 35 jaar Kalinka - Uit heimwee geboren Voor Kalinka was het seizoen 2003-2004 een heel bijzonder jaar, waarin het 35-jarig bestaan werd gevierd. Kalinka vond zijn oorsprong reeds in het Rotterdam van vlak na de Tweede Wereldoorlog. Met een gedenkboek en een tentoonstelling in de Grote of Sint-Laurenskerk te Rotterdam en werd een historisch overzicht in beeld en geschrift gegeven van ruim 55 jaar Russische muziek en dans in Rotterdam. In het gedenkboek wordt aan de hand van foto’s, interviews en documenten de ontstaansgeschiedenis van Kalinka beschreven.

Na de tweede wereldoorlog komen Russische, Oekraïense en Wit Russische vrouwen vanuit de Duitse werkkampen mee met hun kersverse Nederlandse echtgenoten naar Nederland. In de tijd van wederopbouw is weinig aandacht voor hun bijzondere positie en op zoek naar steun en begrip, en vanuit heimwee naar hun moederland en cultuur, vangen de vrouwen elkaar op door samen te zingen en te dansen. Hieruit ontstaan verschillende ensembles waaruit 35 jaar geleden Kalinka werd geboren. Het gedenkboek beschrijft niet alleen de geschiedenis van Kalinka zelf, maar ook de bijzondere levensverhalen van de vrouwen die de bakermat van deze nog steeds springlevende vereniging hebben gevormd.