Meedoen!?

Kalinka zoekt nieuwe leden

Kalinka is een enthousiast ensemble dat kwaliteit én plezier uitdraagt met zijn vele leden tijdens optredens en repetities. Maar we zijn altijd op zoek naar versterking! Hebt u enige affiniteit met Russisch-Oekraïense muziek, dan bent u bij Kalinka aan het juiste adres. Sopranen, alten, tenoren, baritons en diepe bassen - ieder die wil en kan zingen is van harte welkom.

Ook het orkest kan altijd uitbreiding gebruiken. Speelt u accordeon, bajaan, balalaika of domra, kom dan zeker kennismaken. Maar ook voor de contrabas, viool, dwars- en blokfluit en gitaar is plaats. Verder kan de dansgroep altijd dansers en danseressen gebruiken. Vooral aan mannelijke dansers blijft flinke behoefte bestaan.

Een belangrijk deel van het ensemble wordt gevormd door Russische en Oekraïense mannen en vrouwen, hetgeen de authenticiteit van ons ensemble uiteraard bijzonder ten goede komt. De rest van het ensemble bestaat uit Nederlanders die de Russisch-Oekraïense muziek- en danstradities in hun hart gesloten hebben. Houdt u net als wij van deze Oost-Europese folklore en bent u bedreven in het bespelen van een akoestisch instrument of zingt of danst u graag, dan bent u vast bij ons op uw plek!

Kom eens kijken op een van onze repetitieavonden, wellicht is het iets voor u om met ons mee te doen.


Kalinka zoekt nieuwe leden

Kalinka zoekt nieuwe leden

 • het orkest: multi-instrumentalisten

 • het koor, de mannen: bassen, baritons, tenoren

 • dans: jonge vrouwen en mannen

 • Voor meer informatie, kunt U contact met ons opnemen onder contact.

  Enige voorwaarden

  Kennis van de Russisch-Oekraïense taal is een pré, maar zeker niet verplicht. Via translitteratie worden de teksten ingestudeerd. Een mentor begeleidt u tijdens de eerste repetitie avonden en vertelt u hoe het verder bij Kalinka toegaat. Na gebleken geschiktheid, voor de zang wordt bv. ook een stemtest afgenomen, kunt u na een proefperiode definitief lid van ons gezelschap worden. Wij stellen aan de leeftijd geen minimum eis, wel is er een bovengrens bij toetreding van 65 jaar.


  Repetitieavond

  Kalinka heeft haar vaste repetitieavond op elke vrijdagavond van 19.30 tot circa 22.30 uur. De repetitieruimte is geopend vanaf 19.00 uur. Na de repetitie is nog een groot deel van ons ensemble te vinden in de kantine voor het sociale gebeuren met een drankje en een zoutje. De sluitingstijd is om 24.30 uur.


  Grotere kaart weergeven

  De repetitieruimten bevinden zich in het gebouw van de basisschool 'Martin Luther King', Bertrand Russellplaats 7, 3069 CA Rotterdam, Ommoord. Parkeermogelijkheden zijn er voor de school of bij het winkelcentrum. De bereikbaarheid per openbaar vervoer is prima.